Lazanje

by | mart 10, 2012

Sastojci:

1/2 kg kora za lazanje
3-4 glavice crnog luka
1/2 kg mlevenog mesa
3-4 kašike paradajz pirea
1-2 kašike kečapa
so, biber, mešavina začina
origano po ukusu
100 gr putera
2 kašike brašna
1 litar mleka

Priprema:

1. Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati mleveno meso, paradajz pire, kečap i začine.
2. Napraviti bešamel od brašna, putera i mleka (treba da bude ređi).
3. Na podmazan pleh poređati kore, naneti bešamel, pa meso. Postupak ponavljati dok se ne utrođi sav materijal.
4. Jelo završiti korama i premazati ih bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.

Prijatno!

 

Recept Dragane Stojanović iz Beograda

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: