Mediteranske lignje

by | septembar 13, 2011

Potrebni sastojci:Mediteranske lignje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

800 g očišćenih lignji
1 kg krompira
1 veza blitve
1 veća crvena paprika
2 čena belog luka
1 dl maslinovog ulja
2 dl belog vina
2 dl supe od povrća
300 g očišćenih račića
supa od povrća po potrebi
1 kašika seckanog peršuna
mešavina začina
so, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1. Krompir očistiti i iseći na tanke kolutove, crvenu papriku takođe očistiti i iseći na krupnije kocke, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Blitvu kratko blanširati u slanoj vodi, procediti i iseći na kockice.
3. Na malo maslinovog ulja propržiti račiće, dodati blitvu, beli luk i začine po potrebi, te još malo propržiti.
4. Pripremljenim filom napuniti lignje i zatvoriti ih čačkalicama.
5. Posebno sjediniti krompir, krake lignji, papriku, peršun i začine po ukusu. Preručiti u vatrostalnu činiju i preliti mešavinom belog vina, maslinovog ulja i supe od povrća.
6. Odozgo utisnuti punjene lignje da i one ogreznu u tečnost. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min. Zatim skloniti foliju i peći dok ne porumeni.

  1.  

 

Tagovi: