Meksička čorba

by | mart 8, 2011

  • 2 šargarepe
  • 100 g graška
  • 1 krompir
  • 50 g boranije
  • 100 g kukuruza
  • 1 juneća šuplja kost
  • 1,5 dl juneće supe od kocke
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina, biber

1. Šargarepu i luk očistiti i iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati, pelat paradajza samleti.
2. U veću šerpu staviti šargarepu, grašak, krompir, boraniju, kukuruz i juneću kost. Naliti junećom supom i kuvati dok ne proključa. Poklopiti i na umerenoj temperaturi kuvati dok povrće ne omekša.
3. Posebno propržiti pelat paradajza, crni i beli luk na malo ulja.
4. Kada povrće u supi omekša, juneću kost izvaditi, a dodati upržen paradajz, crni i beli luk, ljutu papričicu, peršun i začine po ukusu, te nastaviti sa kuvanjem još 10 min.
5. Pred kraj kuvanja dodati hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode) i nastaviti sa kuvanjem mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: