Meksička salata sa lignjama

by | 9 juna, 2009

 

Lepota  i Zdarvlje - recepti - Meksicka salata sa lignjama

 

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 45 min.
Posno jelo

 

 

  • 600 g očišćenih lignji
  • 250 g crvenog pasulja iz konzerve
  • 1 zelena paprika
  • 1 ljuta papričica
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 zelena salata
  • 3 krompira
  • 200 g šeri paradajza
  • 1 limun
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 veza peršuna
  • 3 čena belog luka
  • mešavina začina, so

 

PRIPREMA:

1. Lignje obariti u slanoj vodi, a potom ih ohladiti i iseckati na kolutove. Krompir, takođe, obariti i iseći na kocke. Zelenu salatu i papriku iseckati na trake, crveni luk na rebarca, šeri paradajz na polovine, a ljutu papričicu na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti lignje, krompir, papriku, luk, paradajz, zelenu salatu i ljutu papričicu. Pasulj oprati u mlakoj vodi, te ga dobro procediti i dodati pripremljenoj mešavini.
3. Peršun i beli luk sitno iseckati i sjediniti sa maslinovim uljem i sokom od limuna, pa začiniti po ukusu. Gotovim prelivom zaliti salatu i polako promešati.

 

REČ PLUS:

Prema smernicama piramide pravilne ishrane lignje su u grupi zajedno s ostalim vrstama ribe,a riba je jedna od najznačajnijih namirnica u ljudskoj prehrani.

 

 

Izvor:  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.