Mućkalica u tortilji

by | 8 marta, 2011
Mućkalica u tortilji

  • 8 gotovih tortilja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 g mlevenog junećeg mesa
  • 100 g pasulja iz konzerve
  • 200 g pelata paradajza
  • 1 ljuta papričica
  • 1 crvena paprika
  • 1 veći krompir
  • origano
  • mešavina začina, biber

1. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke, crni luk i papriku očistiti i iseći na kockice. Ljutu papričicu iseći na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, potom oljuštiti i iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i crvenu papriku. Zatim dodati mleveno meso i beli luk, te nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati pasulj, ljutu papričicu, pelat paradajza, origano i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. U gotov fil od mesa dodati krompir i polako promešati.
6. Tortilje napuniti pripremljenim filom i urolovati.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.