Mus od malina

by | mart 31, 2011
Mus od malina

  • 250 g zamrznutih malina
  • 1,5 dl soka od malina
  • 3 žumanceta
  • 4 kašike šećera
  • 40 g margarina
  • 2 dl slatke pavlake
  • 100 g bele čokolade
  • rendana kora od pola limuna
  • 1 vanil-šećer
  • 2 kašike mleka
  • 1/2 kesice želatina

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti maline, sok od malina, rendanu koru limuna, 2 kašike šećera i kuvati dok se ne dobije kompaktna masa.
2. Posebno sjediniti želatin sa dve kašike vode i ostaviti da nabubri. Presuti ga u fil od malina, promešati, te razliti u čaše i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno sjediniti žumanca, šećer, mleko i margarin, te kuvati na pari dok se ne dobije kompaktna masa. Skloniti sa pare, dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dodati u prohlađen fil od bele čokolade, te polako promešati. Sipati u poslastičarski džak, naneti na fil od malina i dekorisati po želji.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: