Najukusnija riba na meniju! Isprobajte recept iz knjige „Najzdraviji mogući KETO“ Ane Vlatković

Food blogerka Ana Vlatković GourmAna izdala je svoju prvu knjigu pod naslovom “Najzdraviji mogući KETO eBook”, u kojoj deli fantastične recepte i otkriva tajne KETO ishrane.

by | 23 marta, 2021

Nova knjiga food blogerke Ane Vlatković GourmAne “Najzdraviji mogući KETO eBook” će vam potpuno iskreno, poštujući vašu potrebu za zdravijim životom, otkriti šta se zapravo krije iza KETO ishrane, zašto je toliko učinkovita, na koji način može da bude zdrava za vas i da vam donese rezultate. (Pročitajte i… Ketogenska dijeta: Vodič za početnike + jelovnik za 7 dana)

Šta vas očekuje u e-knjizi “Najzdraviji mogući KETO”

U knjizi “Najzdraviji mogući KETO eBook” ćete takođe otkriti koji su to mehanizmi metabolizma koji se dogode pri smanjenju unosa ugljenih hidrata i kako oni utiču na gubitak masnih naslaga. Biće napomenuti i zdravstveni benefiti, bez prikrivenih ili lažnih informacija, kao i potencijalne nuspojave.

Bitno mi je bilo da pristupim pisanju ove knjige potpuno iskreno, sa svim potrebnim informacijama i sa ličnim pečatom. Vodila sam se time da čitalac treba da dobije sadržaj koji je koncizan, ali i zabavan, lep na oko i – što je najvažnije – da recepti budu preukusni! – kaže Ana.

Otkrićete koje namirnice možete da konzumirate a koje treba da izbegavate. Za svaku vrstu namirnica u uvodnom delu autorka je delila korisne savete vezane za odabir namirnica sa postulatima zdravlja, ali i ekološke održivosti.

U ovoj knjizi nalazi se 20 GourmAna KETO recepata, kao i 10 ideja za KETO sendviče koji dosta olakšavaju dijetu jer ćete uvek imati inspiraciju za doručak. U receptima sam se trudila da pokrijem sve sfere – različite vrste mesa, različito povrće i vegetarijanske KETO recepte (da, ne izmišljam, to može), 5 recepata za pripremu jaja, a tu su i recepti za 5 KETO koktela za specijalne prilike, koji nemaju sakrivene ugljene hidrate.

Poželeli smo odmah da zavirimo u knjigu kako bismo se stekli utisak o tome kakvi su recepti u pitanju. Ako ste i vi radoznali, zamolili smo Anu da jedan recept podeli sa nama.


GourmAna KETO recept: Istarski brancin iz rerne

Za 1 do 2 osobe
Potrebno:
1 srednji patlidžan
2 šake čeri paradajza
6 čenova belog luka
2 mlada luka
1 crvena paprika
1 limun
1 šaka zelenih maslina sa košticom
1 veći brancin, dužine 30-ak cm
so
maslinovo ulje

Priprema:
1. Naseći povrće na kocke slične veličine, oko 2 cm, čenove belog luka ostaviti cele, ne ljuštiti.
Posoliti patlidžan i ostaviti na ubrusu da se ocedi gorka voda.
2. Uključiti rernu na 200° C i izvaditi ribu iz frižidera da se ugreje do sobne temperature.
3. Nakon što se rerna ugreje, a patlidžan je stajao bar 15 minuta, otapkati ga ubrusom i svo povrće rasporediti po plehu koji je obložen aluminijumskom folijom. Folija je postavljena tako da viri sa strane (ovaj višak će nam kasnije trebati da dobro upakujemo ribu kad je budemo stavljali da se peče).
4. Dobro posoliti i bogato zaliti maslinovim uljem
5. Peći na 200° C oko 40 minuta ili dok povrće ne počne da dobija zapečene ivice.
6. Za to vreme, isprati i dobro osušiti ribu ubrusom, posoliti je sa svih strana i iznutra i ubaciti kolutove limuna u šupljinu, politi maslinovim uljem.
7. Izvaditi povrće iz rerne, smanjiti rernu na 180° C, staviti ribu u sredinu pleha, na povrće.
Još jednim velikim parčetom folije pokriti sav sadržaj pleha i spojiti ivice sa već postojećom folijom, tako da su riba i povrće baš dobro zapakovani i vazduh nema gde da pobegne.
8. Peći oko pola sata, i na kraju proveriti da li se riba lako odvaja od kosti, to je znak da je gotova.

Gde možete nabaviti knjigu

Knjiga “Najzdraviji mogući KETO eBook” izdata je u elektronskoj formi, i može se kupiti na sajtu gourmana.com/shop, a potpuno besplatni mini ebook sa “5 fantastičnih GourmAna KETO recepata” možete preuzeti na istoj stranici.

 

lepotaizdravlje.rsGourmAna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.