Oduševite vaša čula: Crna torta

by | 29 jula, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
Kora
– 9 jaja
– 9 kašika šećera
– 2 kašike prezle
– 100 g otopljene čokolade
– 100 g mlevenih oraha
– malo ruma
Fil
– 200 g putera
– 100 g šećera u prahu
– 100 g kristal šećera
– 100 g otopljene čokolade
– malo kuvane crne kafe
– 2 jajeta
– 1 vanil-šećer
Dekoracija
– 100 g rendane čokolade

Priprema:
Kora
1. Penasto umutiti žumanca uz postepeno dodavanje šećera.
2. Preliti prezle s malo ruma pa dodati u umućena žumanca.
3. Zatim dodati mlevene orahe i otopljenu čokoladu.
4. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg pa lagano sjediniti s prethodnom smesom.
5. Sipati u podmazan pleh prečnika 24 cm i peći u ugrejanoj rerni na 200° C dok ne porumeni.
6. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa preseći vodoravno napola.
Fil
1. Umutiti na pari jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodati malo kuvane crne kafe i čokoladu izlomljenu na kockice. Dobro promešati da se čokolada otopi.
3. Ostaviti da se prohladi te sjediniti puterom umućenim sa šećerom u prahu.
Finalni postupak
1. Koru premazati sa 3/4 fila i preklopiti drugom korom.
2. Preko gornje kore i bočnih stranica naneti ostatak fila i odozgo narendati čokoladu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.