Palenta sa karfiolom u slanini

by | 10 maja, 2013

Palenta

Sastojci:

  • 150 g palente
  • 150 g listova slanine
  • 1/2 glavice manjeg karfiola
  • 20 g parmezana
  • 150 g šeri paradajza
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašika ulja
  • so

Priprema:

1. Palentu skuvati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice. U gotovu palentu dodati parmezan i promešati.
2. Karfiol iskidati na cvetove i obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti od suvišne tečnosti.
3. Pleh nauljiti pa u njega rasporediti cvetove karfiola. Preko karfiola sipati toplu palentu te poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu palentu sa karfiolom iseći na kocke 4×4 cm. Zatim svaku kocku uviti u list slanine i probosti čačkalicom prethodno dekorisanom šeri paradajzom.

Izvor: Dobra hrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.