Paprikaš od pečuraka

by | 14 januara, 2012

Sastojci:

– 2 supene kašike maslinovog ulja;
– 120 g iseckanog luka;
– 1 češnjak belog luka, sitno iseckan;
– 650 g isecknih pečurki;
– pestohvat soli i bibera;
– prstohvat suvog timijana ili majčine dušice;
– 120 ml pilećeg bujona;
– 1 kašičica vočester sosa (nije neophodan sastojak);
– 1 supena kašika kečapa.

Postupak:

1. Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i dinstajte ga 3 minute. Dodajte beli luk i dinstajte još 1 minuta. Zatim, dodajte pečurke i nastavite da dinstate smesu oko 5 do 6 minuta povremeno mešajući.

2. Posolite, pobiberite i dodajte timijan. Dodajte pileći bujon, vorčester sos i kečap. Dobro sve sjedinite.

3. Smanjite temperaturu i dinstajte još 5 minuta. Služite uz palentu, pirinač, pire krompir, kuvano povrće ili testeninu.

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Jedno reagovanje na “Paprikaš od pečuraka”

  1. sasha kaže:

    “ a jel si ti jeo vojnickog pasulja?
    -jesam.pa sta?
    pa jel si vidio vojnika u pasulj?“
    :)))
    pa kako se to moze nazvati paprikas,kad nema ni p od paprike?
    hajde nek sledeci recept bude:…hmmm nek bude recimo GOVDJI GULAS OD RIBE
    verujem da jeovaj“paprikas“jako ukusan i zdrav,al se nikako ne moze nazvati PAPRIKASOM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.