Pečene krofne

by | 16 januara, 2012

Sastojci:

– 1 veliki krompir, oguljen i sitno iseckan,
– 2 kafene kašike suvog kvasca;
– ½ šolje toplog mleka;
– ½ šolje meda;
– 1/3 šolje putera;
– 1 veliko jaje;
– 1 ½ šolje integralnog brašna;
– 1 šolja prosejanog brašna;
– ½ kafene kašike coli;
– istopljenog putera za premazivanje;
– krupnog šećera.

Postupak:

1. U manjoj šerpici skuvajte krompir. Ostavljajući vodu u kojoj se kuvao krompir iscedite ga i izgnječite.

2. Dve supene kašike vode u kojoj se kuvao krompir stavite u manju činiju. Kada postane topla, a ne vrela, pospite po njoj suvi kvasac. Ostavite kvasac da nadođe.

3. Mešavinu kvasca i vode od krompira umešajte u toplo mleko. Dodajte ½ šolje krompira i jaje. Dodajte brašno i so i mešajte dok se ne napravi testo. Nauljite veliku posudu, stavite u nju testo, prekrijte ga i ostavite ga na toplom mestu da nadođe, oko 1 sat.

4. Testo stavite na pobrašnjenu površinu i blago mesite dok ne postane glatko testo, 5 – 8 minuta. Oklagijom razvucite testo na oko 1 cm, čašom ili modlom napravite okrugle krofne i poređajte ih na tepsiju. Pokrite ih krpom i sačekajte oko 45 minuta da nadođu.

5. Zagrejte rernu na 220°C. Pecite dok krofne ne postanu svetlo braon, oko 12 minuta. Izvadite iz rerne, premažite ih odmah sa puterom i pospite šećer odgore.

Porcije: 18;

Priprema: 25 minuta;

Kuvanje: 12 minuta;

Ukupno: 2 sata i 30 minuta

Autor: www.klinikaPERINATAL.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.