PESTO a la GENOVESE

by | 1 juna, 2009

Lepota  i Zdarvlje - recepti - PESTO a la GENOVESE

POTREBNO JE: (za jednu osobu)

  • 15 g pesto genovese,
  • maslinovo ulje,
  • 1-2 dl neutralne pavlake,
  • so, biber, začinsko bilje


PRIPREMA:

Sipajte u tiganj malo maslinovog ulja, pa dodajte neutralnu pavlaku. Ona treba da se zagreje, ali ne i da provri. Na to dodajte pesto genovese (možete je kupiti već gotovu, u tegli, u svakom bolje snabdevenom supermarketu) i kuvajte umak dok se ne zgusne. Posolite, pobiberite i dodajte začinsko bilje po želji.


REČ NUTRICIONISTE:

Pesto genovese je lagano jelo, pa je idealno kao predjelo ili večera. Testenina je aromatična i osvežavajuća zahvaljujući bosiljku.

 

 

Foto: Mladen Sekulić; organizacija: Maja Brzak-Dutina; Restoran: Piccolo Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.