Pica s belim vinom

by | februar 22, 2012

Omiljenim italijanskim specijalitetom ne morate da se sladite samo u piceriji, možete ga pripremiti i kod kuće. Pica se brzo i lako priprema, a pruža neograničene mogućnosti za kombinovanje namirnica. Mi vam predlažemo recept sa belim vinom.

Sastojci:

– 250 g brašna,
– 4 jaja,
– 150 ml maslinovog ulja,
– 150 ml belog vina,
– 200 g šunke,
– 100 g zelenih maslina,
– 100 g crnih maslina,
– 100 g kačkavalja,
– suvi biljni začin

Priprema:

1. U činiji pomešajte brašno, jaja, maslinovo ulje i vino, pa dodajte polovinu narendanog kačkavalja. Umesite testo i začinite ga suvim biljnim začinom.

2. Šunku iseckajte na kockice, a masline bez koštica podelite napola. Testo izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 200 stepeni.

3. Testo u plehu ravnomerno rasporedite i po njemu pobacajte iseckanu šunku i masline. Odozgo pospite ostatkom rendanog kačkavalja, stavite u rernu i pecite 20 minuta. Isecite na trouglove i servirajte.

Tagovi: