Pileća krilca

by | 4 jula, 2011

Potrebni sastojci:Pilece krila

 

 

 

 

1 kg pilećih krila
½ šolje (75 g)
univerzalnog (oštrog) brašna
so i sveže mleveni
crni biber po ukusu
1 jaje, umućeno sa
2 supene kašike vode
3 šolje (180 g) prezli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 
Zagrejte pećnicu na 180ºC .Promešajte brašno sa solju i biberom. Uvaljajte piletinu u brašno. Umočite svako parče piletine u smesu umućenog jajeta, pa ga obložite prezlama. Ukoliko pripremate unapred meso može da stoji u hladnjaku do pečenja. Stavite krilca na rešetku iznad tepsije. Pecite 50-60 minuta dok pile ne omekša i dobije zlatnosmeđu boju. Poslužite dok je vruće ili ohlađeno na sobnoj temperaturi. Uz ovo jelo lepo idu pržene banane i proja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.