Pileća prsa s orasima i začinima

by | februar 5, 2012

Sastojci:

– 600 g pilećih prsa
– 1/2 šoljica hlebnih mrvica
– 1/8 kašičica mlevene crvene paprike
– 1/2 šoljica orasa
– 1/4 šoljica peršuna
– 1 veći belanjak
– 1 kašičica senfa
– biber
– so
– maslinovo ulje

Priprema:

1. Ugrejte rernu na 250 stepeni C. Stavite kalup za pečenje.

2. Na velikom tanjiru mešajte hlebne mrvice, mlevenu crvenu papriku, pola kašičice soli i 1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera.

3. Meljite orase i peršun sve dok ne budu fino samleveni. Ubacite u smesu s hlebnim mrvicama i dobro sjedinite. Ostavite po strani.

4. U posudi izmešajte belanjke i senf.

5. Jedan po jedan komad mesa umočite u mešavinu belanjaka, pa u mešavinu s hlebnim mrvicama i orasima – samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila.

6. Poslažite na kalupu za pečenje, a stranu koja je obložena smesom okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinovog ulja.

7. Pecite dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu. Narežite na tanje kriške.

Tagovi: