Pileća salata

by | decembar 5, 2011

Potrebno je:

500 g pilećeg belog mesa

70 g kikirikija

200 g šampinjona

1/2 celera

100 g kiselih krastavaca

2 kisele paprike

1 zelena salata

200 g majoneza

2 dl pavlake

3 kašike ulja

mešavina začina

1. Pileće belo meso obariti, ostaviti da se ohladi, a potom iseći na kockice.

2. Šampinjone iseći na listiće i propržiti na malo ulja.

3. Celer očistiti i izrendati na krupno rende, kisele krastavce i papriku iseći na kockice.

4. Kikiriki krupno iseckati, zelenu salatu iseći na trake.

5. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, kikiriki, šampinjone, celer, zelenu salatu, kisele krastavce i papriku.

6. Preliti mešavinom majoneza i pavlake, dodati začine po ukusu i dobro izmešati.

Tagovi: