Piletina sa mocarelom

by | 6 juna, 2011

 

Potrebni sastojci (za 4 osobe):Agroživ belo meso

 

 

– 600 g pilećeg belog mesa

– 2 kašike maslinovog ulja

– 150 g crnog luka

– 3 čena belog luka

– bosiljak

– 300 g paradajz pelata

– 200 g mocarele

– 300 g barenog krompira

– 300 g barenih ili

– mariniranih špargli

– 15 g putera

– dodatak jelima

– biber

– so

 

 

 

 

 

 

Priprema jela:

 

Pileće meso začiniti i na delu ulja ga kratko zapeći sa obe strane. Na drugom delu ulja propržiti naseckan crni i beli luk, dodati pelat i začiniti. Pečenu piletinu staviti u tepsiju. Preliti pripremljenim saftom od pelata, a zatim poređati kolutove mocarele. Kratko zapeći u rerni zagrejanoj na 200ºC. Na puteru sotirati krompir i špargle. Servirati piletinu i sotirano povrće na tanjir.

 

 

Prijatno !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.