Piletina u medu

by | 30 juna, 2011

 

Lepota i Zdravlje - Piletina u medu

POTREBNO JE:

  • 200 g pilećeg belog mesa,
  • 50 g rukole,
  • 20 g tikvica,
  • 20 g plavog patlidžana,
  • 20 g šargarepe,
  • 20 g celera,
  • 1,5 dl neutralne tečne pavlake,
  • 1 kašika meda,
  • 1 kašika balzamiko sirćeta,
  • so, biber,
  • peršunov list, maslinovo ulje

PRIPREMA:
Pileće meso se blago zareže oštrim nožem, posoli i stavi u tiganj da se pečena vrlo malo maslinovog ulja. Povrće se isecka na tanke rezance i proprži takođe na malo maslinovog ulja. Preko toga se nalije neutralna pavlaka i dodaju začini – so, biberi peršunov list. Kad je piletina skoro pečena, prelije se sa obe strane mešavinom meda i balzamiko sirćeta. Meso je dovoljno pečeno kad se uhvati korica od karameliziranog meda. Energetska vrednost: 640 kcal

 

REČ PLUS:

Hrskava karamel korica "skriva" lako varljivo pileće belo meso visoke nutritivne vrednosti. Sa balsamikom i medom, egzotična piletina uvodi nas u zanimljivu mešavinu kiselo-slatkog ukusa. Još i prilog od prženog povrća… dovoljno da vam "zagolica" maštu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.