Pita sa borovnicama

by | 17 juna, 2011

Potrebni sastojci:Pita sa borovnicama

 

Za koru:

200 g brašna
150 g mlevenih badema
150 g putera
100 g šećera
1 prašak za pecivo
4 kašike ulja

Za fil:

120 g šećera
2 dl slatke pavlake
300 g posnog švapskog sira
1 vanil-šećer
1 želatin u prahu
150 g zamrznutih borovnica
1 preliv za kolače

 

 Priprema:

 

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti puter, šećer, mlevene bademe, prašak za pecivo i 150 g brašna, te ručno izmesiti.
2. Pripremljenu smesu ostaviti u frižider da odstoji 30 min.
3. Okrugle manje kalupe za pite nauljiti i posuti ostatakom brašna. Staviti u njih pomalo smese za koru i ručno istanjiti kako bi se prekrilo dno.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ?C 15 min. Smanjiti temperaturu na 150 ?C i nastaviti sa pečenjem još 15 min. Pečene kore izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.

 

Fil:
1. Želatin natopiti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri.
2. Posebno umutiti posni švapski sir, šećer, želatin i vanil-šećer, dodat šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice.
2. Preko pečenih kora za pite naneti pripremljen fil od sira. Odozgo rasporediti oceđene borovnice i preliti sa malo preliva za kolače.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.