Pita sa pečurkama

by | maj 25, 2012

Sastojci:

600 g kora
600 g pečuraka
200g šunke
2 glavice crnog luka
1 dl ulja
3 čena belog luka
2 vezice sitno seckanog peršuna
1 čaša kisele pavlake
2 kašike mlevenih oraha
3 jajeta
so, biber, mešavina začina

Priprema:

1. Pečurke oprati, očistiti i iseći na tanke listiće.
2. Iseckati crni luk i propržiti ga na malo ulja, dodati pečurke, šunku, isitnjen beli luk i peršun.
3. Povrće dinstati desetak minuta, dodati mešavinu začina i biber, pa sačekati dok voda ne ispari.
4. Fil malo ohladiti i dodati 3 žumanceta, kiselu pavlaku, mlevene orahe i čvrst sneg od belanaca. Smesu lagano promešati.
5. Na radnoj površini 2 kore raširiti jednu preko druge, rasporediti fil, urolovati ih i staviti u podmazan pleh. Postupak ponoviti sa ostatkom materijala.
6. Pitu poprskati uljem i peći na 200 °C, 20-30 minuta.

Recept Anete Despot iz Novog Sada

Izvor: Pošalji recept

Tagovi: