Pita sa pečurkama

by | 26 avgusta, 2011

Potrebni sastojci:Pita sa pečurkama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

500 g tankih kora za pitu

400 g šampinjona

2 glavice crnog luka

0,5 dl ulja

3 jajeta

4 dl pavlake

3 dl jogurta

120 g kačkavalja

1 prašak za pecivo

4 kašike ulja

so, biber

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.

2. U teflonskom tiganju na zagrejanom ulju dinstati šampinjone dok ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati.

3. U ohlađene šampinjone dodati umućena jaja, pavlaku, prašak za pecivo i promešati.

4. Okruglu tepsiju nauljiti, a dno prekriti dvema korama za pitu. Kore premazati filom od pečuraka i ponovo staviti jednu koru za pitu. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.

Zatim pitu iseći na kocke, preliti jogurtom i posuti kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.