Pitice sa mesom

by | 21 oktobra, 2012

Za 4 osobe

POTREBNO JE:

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 2,5 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica šećera
  • so

Za fil:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 svež paradajz
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 3 kašike ulja
  • mešavina začina, biber

Ostali sastojci:

  • 2 dl tartar sosa
  • 4 dl ulja

PRIPREMA:

Testo:
1. U manjoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mleka, šećer, svež kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati da ne bude grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mleko i malo soli po ukusu pa promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:
1. Crni luk i paradajz iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso i seckani paradajz. Pržiti dok meso ne promeni boju, a onda uz povremeno dolivanje vode po potrebi ostaviti da meso omekša i suvišna tečnost uvri.
3. Pred kraj dinstanja dodati peršun I začine po ukusu.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
2. Odgovarajućom okruglom modlom izvaditi krugove od testa. Na polovinu svakog kruga naneti malo fila od mesa, pa testo preklopiti a krajeve pritisnuti da se slepe.
3. Oblikovane pitice pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Potom ih vaditi na papirnu salvetu kako bi se ocedile od suvišne tečnosti. Pre služenja pitice preliti tartar sosom.

Izvor: Dobra hrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.