Pogačice sa ribom

by | mart 31, 2011

  • 500 g fileta soma
  • 600 g mekog brašna (tip 400)
  • 250 g margarina
  • 1 svež kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 2 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica soli
  • majčina dušica
  • ruzmarin, biber
  • mešavina začina

1. Filete soma samleti na mašini za mlevenje, dodati majčinu dušicu, ruzmarin, biber, mešavinu začina i ručno izmešati.
2. U manju posudu sipati 1 dl mlake vode, dodati šećer, svež kvasac i 1 kašičicu brašna, dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
3. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, preostalu količinu vode, so i promešati. Postepeno dodavati brašno i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
5. Nadošlo testo istanjiti na debljinu od 0,5 cm, premazati ga trećinom mlevene ribe, narendati trećinu margarina i preklopiti napola.
6. Preklopljeno testo malo istanjiti oklagijom, te isti postupak ponoviti još dva puta kako bi se utrošio materijal.
7. Od pripremljenog testa okruglom modlom željenog prečnika vaditi pogačice, odozgo ih unakrsno zaseći nožem i premazati uljem.
8. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljene pogačice i peći u zagrejanoj rerni na 250 ºC dok ne porumene.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: