Pohovane sardele

by | 8 marta, 2011
Pohovane sardele

  • 600 g sardela
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli
  • 2 limuna
  • 5 dl ulja
  • 3 dl tartar sosa
  • so

1. Sardelama odseći glave, zaseći ih poprečno po sredini i otvoriti. Zatim izvaditi središnju kost kako bi se dobio izgled lista.
2. Filetirane sardele poprskati sokom od limuna i posoliti.
3. Pripremljene sardele uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
4. Pržene sardele vaditi na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću. Na kraju ih preliti tartar sosom i poslužiti.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.