Polpeti od piletine

by | septembar 3, 2011

Potrebni sastojci:Polpeti od piletine

 

400 g pilećeg belog mesa

200 g mladog spanaća

1 čen belog luka

1 jaje

50 g mladog sira

50 g gaude

2 kašike pavlake

3 kašike kukuruznog brašna

prezle po potrebi

bosiljak, origano

mešavina začina, biber

2 dl ulja

50 g šeri paradajza

Za preliv:

100 g švapskog sira

5 kašika maslinovog ulja

2 kisela krastavca

10 zelenih maslina bez koštica

1/2 kašičice belog luka u prahu

 

Priprema:

 

1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.

2. Spanać obariti u slanoj vodi, procediti ga i sitno iseckati.

3. Beli luk ispasirati, a gaudu izrendati na krupno rende.

4. U većoj posudi sjediniti mleveno meso, spanać, izmrvljen mladi sir, gaudu, jaje, pavlaku i kukuruzno brašno. Dodati origano, bosiljak, beli luk i začine po ukusu. Zatim postepeno dodavati prezle i mešati kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.

5. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati polpete i pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene.

6. Posebno sjediniti švapski sir, maslinovo ulje i beli luk u prahu. Dodati rendane krastavce i zelene masline, te dobro izmešati.

  1. Po dva polpeta spajati pripremljenim namazom i dekorisati šeri paradajzom.

Tagovi: