Poširana jaja

by | maj 19, 2009
Lepota i Zdravlje - recepti - posirana jaja Rojal

POTREBNO JE:

  • 3 jajeta,
  • 2 parčeta raženog hleba,
  • 30 g dimljenog lososa,
  • limun,
  • jabukovo sirće,
  • so, biber,
  • čeri paradajz, pečurke,
  • kavijar, puter

PRIPREMA:
Poširati jaja u vodi, tostirati forme prženog hleba, grilovati pečurke i čeri paradajz. Na tanjir staviti tostirani hleb, zatim dimljeni losos, pa poširana jaja. Jaja preliti holandez sosom. Poprskati kavijarom i servirati sa grilovanim paradajzom i pečurkama.
Priprema holandez sosa:
Žumance sa limunovim sokom i kašikom jabukovog sirećeta umutiti na pari. Paziti da se sos ne pregreje i pretvori u „mućkana jaja“. Potom dodati rastopljeni puter.

REČ NUTRICIONISTE:

Poširana jaja „Rojal“ pozivaju vas na branč. Parčići tost raženog hleba upotpunjeni su namirnicama koje govore same za sebe: jaja (bogatstvo proteina visoke nutritivne vrednosti, vitamina i minerala), kavijar i dimljeni losos (odličan izvor omega-3 masnih kiselina), čeri paradajz, pečurke…  Energetska vrednost: 657 kcal

Izvor: Restoran „Majik“

Tekst: Brankica Treskavica; fotografije: Mladen Sekulić ; Nutricionista: Dragana Šiljegović

Tagovi: