Posle feta-paste stiže novi Tik-Tok trend: Špageti iz rerne!

by | 14 oktobra, 2021
Špageti iz rerne

Špageti iz rerne najjednostavniji su mogući odgovor na pitanje šta za večeru (ili ručak) kada nemate vremena ili niste raspoloženi da uložite previše truda oko pripreme, a ipak želite da pojedete nešto ukusno!

Letos smo svi isprobavali feta pastu – recept koji je postao viralan zahvaljujući TikTokerima, a sada stiže nova ideja, koju smo takođe voljni da isprobamo: špageti iz rerne – #ovenbakedspaghetti.

Pročitajte i… Viralna feta pasta – vredi li je isprobati?

Recept je superjednostavan uz svega nekoliko najosnovnijih namirnica. Priprema je u sličnom stilu – ne može biti jednostavnija: namirnice se ubace u tepsiju pa se sve zajedno smesti u rernu. Još jedan plus: Pasta se kuva u sosu, a ne u vodi, što je čini još ukusnijom. A na kraju, da bi sve postalo potpuno neodoljivo, pobrinuće se mocarela – ili, uostalom, neki drugi sir po vašem izboru.

Već vam je krenula voda na usta? Ne brinite, dovoljno je oko sat vremena da obrok bude spreman!

Špageti iz rerne – recept

Potrebno:
  • 500 g špageta po izboru
  • 500 ml paradajz sosa
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk isečen na listiće
  • 3 čena sitno iseckanog belog luka
  • so, biber i drugi začini – po ukusu
  • narendana mocarela ili drugi sir
Priprema:
  1. U tepsiju odgovarajuće veličine poređajte špagete, pa ih prelijte paradajz sosom. Dodajte, crni i beli luk, so, biber i začinsko bilje (origano, majčina dušica, bosiljak, vlašac…), pa sve prelijte vodom da prekrije sastojke. Dobro promešajte da špagete na bi ostale slepljene.
  2. Poklopite tepsiju pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C oko 45 minuta. Izvadite špagete iz rerne, pospite ih narendanim sirom pa ih vratite u rernu na još oko 20 minuta.

Uživajte!

@fooddolls Oven Baked Spaghetti #spaghetti #leadwithlove #pastatiktok #foodtiktok #foodtok #thefooddolls #fy #fypシ #foryoupage #easyrecipe #pasta #hack ♬ original sound – FoodDolls

bondarillia / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.