Predlog za ručak: Rolovana pastrmka

by | 21 aprila, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 4 pastrmke srednje veličine
– 1 praziluk
– 250 g šampinjona
– 80 g pirinča
– 4 kašike maslinovog ulja
– 1 brokoli
– 2 l supe od povrća
– 80 g posnog putera
– mešavina začina
– šafran, biber

Priprema:
1. Praziluk iseći na kockice, šampinjone na listove.
2. Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati listove šampinjona, te i njih kratko propržiti.
3. Dodati pirinač i dinstati ga povremeno dolivajući vodu dok ne omekša. Pred kraj dinstanja dodati šafran i začine po ukusu.
4. Pastrmkama odseći glave, te ih poprečno zaseći i otvoriti kako bi se dobile šnicle za punjenje.
5. Na svaku šniclu staviti malo fila od pirinča i urolovati.
6. Rolnice od ribe uviti u foliju i kuvati u ključaloj supi 20 min.
7. Izvaditi ih iz supe, otpakovati i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Odozgo staviti malo putera i kratko zapeći da porumene.
8. Brokoli obariti u slanoj vodi, procediti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.