Pripremite danas za ručak: Piletina sa belim lukom i susamom

by | 6 oktobra, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 50 g susama
– 1 kašičica belog luka u prahu
– 1 kašičica mlevene paprike
– 100 g gustina, ulje
– 0,5 dl soja sosa
– 150 g pirinča

Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na trake debljine 1 cm.
2. Sjediniti beli luk sa mlevenom paprikom i 0,5 dl ulja pa u pripremljenu smesu uvaljati piletinu.
3. Zatim piletinu posuti susamom pa uzimati jednu po jednu traku, uvaljati je u gustin i spuštati na vrelo ulje. Pržiti u voku na visokoj temperaturi dok ne porumeni.
4. Prženu piletinu francuskom kašikom vaditi iz voka kako bi se ocedila od suvišne masnoće.
5. Pirinač obariti u slanoj vodi a potom procediti od suvišne tečnosti.
6. Prženu piletinu preliti soja sosom i poslužiti uz pirinač.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.