Punjene šnicle

by | 4 februara, 2011
Punjene šnicle

  • 4 svinjske šnicle od buta
  • 2 kašike seckanog bosiljka
  • 1 kašika soka od limuna
  • 300 g pelata paradajza
  • 200 g mocarele
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 4 lista praške šunke
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 3 dl goveđe supe iz kocke
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašika gustina
  • 300 g makarona
  • mešavina začina
  • so, biber

1. Svinjske šnicle preko najlon kese istanjite tučkom za meso.
2. Začiniti ih po ukusu i poprskati sokom od limuna.
3. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke i propržiti na malo maslinovog ulja. Dodati bosiljak, beli luk u prahu i pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
4. Preko svake šnicle staviti list praške šunke, zatim naneti list mocarele i staviti kašiku fila od paradajza. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra, urolovati i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
5. Pripremljene šnicle propržiti na maslinovom ulju kako bi porumenele sa svih strana. Potom ih naliti goveđom supom, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
6. Dinstane rolnice izvaditi iz masnoće i skinuti kuhinjski konac.
7. U masnoću od mesa dodati paradajz pire, razmućen gustin i začine po ukusu, te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj dinstanja vratiti rolnice i sve zajedno kratko prokuvati.
8. Makarone obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.