Punjene TIKVICE na vojvođanski način

by | 1 jula, 2011

Punjene TIKVICE na vojvođanski način

POTREBNO JE: (za 4 osobe)

  • 4 veće tikvice,
  • glavica crnog luka,
  • 200 g mlevenog mesa,
  • 50 g pirinča,
  • 100 g punomasnog sira,
  • pavlaka,
  • malo mleka,
  • 100 g kajmaka,
  • svež paradajz.
  • Od začina: so, biber, bosiljak, vegeta, sok od paradajza

PRIPREMA:
Izdinstati luk, dodati mleveno meso, začine i pirinač. Kada se prodinsta desetak minuta, sipati i malo soka od paradajza. Tikvice preseći po dužini, izdubiti ih, napuniti nadevom i svaku zatvoriti kriškom svežeg paradajza. Složiti ih u tepsiju, naliti malo vode, prekriti folijom i peći u rerni 20 minuta. Kada je gotovo, odliti vodu iz tepsije, a jelo preliti smesom od kajmaka, mleka i pavlake. Poklopiti tikvice kriškama punomasnog sira i vratiti u rernu na 5 minuta da se zapeku.
KAKO SE SLUŽI: Jede se isključivo dok je toplo, a kao dekoraciju možete upotrebiti suve šljive.
KALORIJE JEDNA TIKVICA: oko 400 kcal

REČ PLUS:
Punjene tikvice, pripremljene na vojvoanski način, slastan su i primamljiv zalogaj. Prava riznica ukusa! Udruženi, tikvice, meso, pirinač i paradajz… uravnoteženo su jelo koje zadovoljava sve nutritivne standarde, a oduševiće i ljubitelje povrća, i one koji su skloniji mesu. Preliv od kajmaka, pavlake i mleka, sa "pokrivačem" od punomasnog sira, pravi je dar i za najprobirljivije gurmane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.