Punjeni krastavci

by | 7 oktobra, 2013

Krastavci

Sastojci:

  • 4 krastavca
  • 300 g mlevene junetine
  • 50 g pirinča
  • 50 g bekon slanine
  • 1 jaje
  • 1 l juneće supe
  • 100 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl biljne pavlake
  • 2 kašike soka od limuna
  • začin C, so

Priprema:

1. Krastavce oguliti te pažljivo izdubiti sredinu, pri tom vodeći računa da se ne raspadnu. Slaninu sitno iseckati, a pirinač napola obariti u slanoj vodi.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, napola obaren pirinač, slaninu i jaje pa začiniti po ukusu.
3. Pripremljenom masom puniti krastavce a potom ih uviti u foliju i staviti u juneću supu da se kuvaju 30 minuta.
4. Posebno otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti da porumeni, zatim sipati malo juneće supe pa kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a potom umešati biljnu pavlaku i sok od limuna, i začiniti po ukusu.
5. Kuvane krastavce izvaditi iz folije, ostaviti ih da se ohlade i preliti pripremljenim sosom.

Izvor: Dobra hrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.