Punjeno belo meso

by | 12 novembra, 2011

Potrebni sastojci:Punjeno belo meso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 veliko pileće belo meso sa kostima
3 jajeta
50 g suvog vrata
50 g mariniranih šampinjona
1/2 praziluka
1 veza peršuna
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

 

1. Suvi vrat, praziluk i marinirane šampinjone iseći na kockice.
2. Vezu peršuna što sitnije iseckati, a 2 jajeta obariti i izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti suvi vrat, marinirane šampinjone, rendana jaja, peršun i začine po ukusu. Dodati preostalo presno jaje i dobro izmešati.
4. Prostor između pilećeg belog mesa i kože sa obe strane pažljivo odvojiti i napuniti pripremljenim nadevom, te vratiti kožu.
5. Donji deo belog mesa napuniti preostalim nadevom.
6 Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti, pa u nju staviti punjeno belo meso i prekriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 şC 30 minuta a potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok meso ne porumeni.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.