RECEPT: Azuki kolač

by | decembar 15, 2010

Azuki kolac

POTREBNO JE:

  • 200 g azuki pasulja,
  • 150 g suvog grožđa,
  • 1 kašika agaragara (biljni želatin),
  • 250 g šećera

PRIPREMA:
Pasulj, koji je tokom noći bio potopljen, kuvajte 1,5-2 sata. Dodajte suvo grožđe i kuvajte još 15 minuta. Masu izblendirajte, dodajte šećer i agar-agar, pa kuvajte još 10 minuta. Stavite u kalupe željene veličine i sačekajte da se ohladi i stegne. Možete masu izliti i u pleh, pa je posle hlađenja seći u kocke.

REČ PLUS:
Postoji predrasuda da je vegetarijanska ishrana jednolična, neukusna i da ne može da zasiti. Međutim, nutricionisti tvrde da ona može da zadovolji potrebe svakog čoveka.

Tagovi: