
Kako bezbedno otopiti meso?
Evo kako bezbedno otopiti meso, a da u isto vreme taj metod bude i brz? Uz pomoć ovih saveta, moguće je postići i jedno i drugo. Sigurno vam se m...
Donosimo vam recept za zdrav i ukusan obrok, idealan za ručak bogat proteinima.
Sastojci:
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i dinstajte crveni luk. Piletinu začinite biberom i solju, pa je dodajte u tiganj, kada luk omekša. Kada piletina porumeni, dodajte malo belog luka i dinstajte još 2 minuta.
Pomerite piletinu uz obod tiganja, a u sredinu dodajte još malo ulja. Zagrejanom ulju dodajte malo sirovog pirinča i kratko ga propržite. Zatim dolijte 2 čaše vode, pomešajte sve sastojke iz tiganja i kuvajte tako 10-ak minuta. Dodajte iseckan brokoli i kuvajte još 10 minuta uz povremeno mešanje.
Kada brokoli i pirinač omekšaju, pomerite tiganj sa ringle. Narendajte sir na vruće jelo i pustite da se otopi, pa zatim toplo poslužite.
Foto: GettyImages
Letnje rolnice sa mangom i piletinom u sosu od kikirikija