RECEPT: Oslić u zelenom sosu

by | 11 decembra, 2009


Oslic u zelenom sosu


POTREBNO JE: (za 4 osobe)

Vreme pripreme: 45 min.

  • 1,2 kg fileta oslića
    50 g senfa
    1 veza peršuna
    1 veza bosiljka
    200 g brašna
    200 g susama
    3 jajeta
    3 dl maslinovog ulja
    1 limun
    4 čena belog luka
    mešavina začina, biber

 

PRIPREMA:

1. Filete oslića začiniti po ukusu i poprskati ih sokom od limuna.
2. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u susam. Pržiti na 2 dl vrelog ulja dok ne porumene sa obe strane.
3. Pržene osliće vaditi na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
4. Beli luk oljuštiti, pa sjediniti sa bosiljkom, peršunom, senfom i ostatkom maslinovog ulja. Izmiksati u blenderu kako bi se dobila fina kremasta masa.
5. Prženi oslić preliti sa pripremljenim sosom od začinskog bilja.

 

REČ PLUS:

Sve vrste ribe sadrže vitamine B1, B2, B6 i B12, dragocene za pravilan rad nervnog sistema. Riba je bogata i kalcijumom, ali on je uglavnom koncentrisan u ljuskama, pa je korisno na jelovnik ponekad uvrstiti sitnu ribu.

 

Izvor:  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.