RECEPT: Pile punjeno makaronama

by | decembar 29, 2009

Piletina sa makaronama

POTREBNO JE: (za 4 osobe)
Priprema: 40 min. Pečenje: 60 min.

  • 1 veće pile
  • 150 g makarona
  • 100 g kačkavalja
  • 1 jaje
  • 100 g praške šunke
  • 1 paprika babura
  • 2 dl pileće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mešavina začina, so, biber

 

PRIPREMA:

1. Pile raseći uzdužno od vrata. Razdvojiti kožu od mesa, pri tom pazeći da se koža ne ošteti, te izvaditi belo meso sa kostima, a batake, krilca i kožu ostaviti u komadu.
2. Belo meso odvojiti od kostiju i samleti ga u mašini za mlevenje. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a papriku i prašku šunku iseći na kocke. Makarone obariti u slanoj vodi, ocediti ih od suvišne tečnosti i poprskati uljem.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno belo meso, kačkavalj, prašku šunku, jaje i makarone, dobro promešati i dodati začine po ukusu.
4. Pripremljenim nadevom napuniti unutrašnjost pileta, a kožu pričvrstiti čačkalicama.
5. Punjeno pile položiti u podmazanu tepsiju, zaliti pilećom supom, prekriti folijom i staviti u zagrejanu rernu na 250 ºC da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju, temperaturu smanjiti na 200 ºC, vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.

 

REČ PLUS:

U pilećem mesu prednjači vitamin B6, koji blagotvorno deluje na ćelije kože, sluzokožu, stomak i creva, kao i na stvaranje crvenih krvnih zrnaca i regeneraciju jetre.

 

Izvor:  

Tagovi: