RECEPT: Pileća salata sa ananasom

by | 23 novembra, 2009

Pileca salata sa ananasom recept

PORTEBNO JE: (za 4 osobe)
Vreme pripreme: 40 min.

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 200 g ananasa iz konzerve
  • 1 manji celer
  • 150 g majoneza
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika senfa
  • 1 šargarepa
  • 1 kisela jabuka
  • 2 kašike seckanog lista celera
  • 4 lista zelene salate
  • mešavina začina, kari

 

PRIPREMA:

1. Pileće belo meso skuvati, ohladiti i iseći na kocke. Šampinjone iseckati na listove, ananas na kocke, oguljenu jabuku na štapiće, a celer i šargarepu očistiti i izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku, majonez i senf, te dodati piletinu, ananas, šargarepu, jabuku, šampinjone i list celera. Potom dodati mešavinu začina i kari, pa lagano promešati.
3. Pripremljenu salatu ostaviti u frižideru da se ohladi, a zatim je servirati na listovima zelene salate i dekorisati po želji.

 

REČ PLUS:

Živinsko meso je idealno za postizanje vitke linije
jer sadrži mali procenat masnoće i holesterola, a mnogo životinjskih
belančevina koje aktiviraju sagorevanje masti i na taj način pomažu u
skidanju viška kilograma.

 

Izvor:  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.