RECEPT: Šnicle od prosa

by | decembar 3, 2010

Jedite kao vegan snicle od prosa


POTREBNO  JE:

  • 1 šolja prosa,
  • 2,5 šolje vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 50 g sitno iseckanog crnog luka,
  • 25 g šargarepe,
  • kendana,
  • još neko povrće po želji, sitno seckano,
  • hladno ceđeno suncokretovo ulje

PRIPREMA:
U lonac stavite proso, so i vodu, pa kuvajte pola sata. Kad se prohladi, dodajte povrće i dobro izmešajte. Oblikujte pljeskavice, a zatim ih pržite dok ne porumene. Odlično se slažu sa tofu sirom (sir od soje), sejtanom (pšenično meso), varivom. Mogu se servirati uz cveklu, bareni kupus i šargarepu, a dekorisati pečenim suncokretovim semenkama. Na tanjiru je i sejtan (tzv. pšenično meso), a sve je začinjeno soja sosom.

SAVET +
Sejtan može da se kupi u svakoj bolje opremljenoj prodavnici zdrave hrane. Osobe koje su na striktnoj dijeti mogu da ga jedu skuvanog, ali je, naravno, ukusniji kad se isprži na hladno ceđenom ulju ili ispeče u rerni.

Tagovi: