Recept za NAJBOLJE testo za picu? Imamo ga, a tajna je u neobičnom sastojku

by | 8 jula, 2017

Dobra pica? Zna se – bogato filovana sa savršeno ukusnim i mekanim testom. Ali, često smo svedoci da testo jednostavno bude šuplje, bezukusno, „žilavo“ i jednostavno pokvari čitav doživljaj. Zato, danas donosimo recept koji nikada ne „maši“! 

Foto: Pixabay

Ovaj recept je jednostavan i jeftin, a garantuje da će vaše testo uvek biti mekano, sočno i hrsakvo baš koliko treba!

Tajna savršenog testa krije se zapravo u grčkom jogurtu i još jednom netipičnom dodatku.

Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.

Pročitajte i… Ovo smo čekale ceo život! Recept za palačinke BEZ brašna i od samo 2 sastojka!

Potrebne sastojke i uputstvo za pripreme pronađite na sledećoj stranici… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Potrebni sastojci:

  • 200 grama brašna
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 grama grčkog jogurt
  • Priprema:

Pomešajte suve sastojke – brašno, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.

Ovoj smesi dodajte grčki jogurt, dobro promešajte, pa mesite oko 5 minuta, sve dok ne dobijete čvrsto testo koja se lepi za prsti.

Testo razvucite na željenu debljine, filujte ga po želji, pa pecite picu na uobičajen način.

Savet plus:

Ako želite da testo bude izrazito hrskavo, razvite ga na pola centimetara debljine, pa ga stavite u prethodno zagrejanu rernu na temperaturi od 220 stepeni.

Pročitajte i… Vegani se kunu u ovo! Postoji nešto što je SAVRŠENA zamena za jaja


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Jedno reagovanje na “Recept za NAJBOLJE testo za picu? Imamo ga, a tajna je u neobičnom sastojku”

  1. Vesna V kaže:

    Nisam do sada probala ovakav recept za testo za pizzu,ali hocu.Deluje mi zaista lako i da je savršeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.