Riba na pirinču

by | jun 14, 2011

Potrebni sastojci:Riba na pirinču

 

 

 

1 kg šnicli od šarana
1 crvena paprika
250 g šampinjona
200 g pirinča
6 dl supe od povrća
1 glavica crnog luka
50 g putera
200 g brašna
šafran
2 dl ulja
1 kašika mlevene paprike
mešavina začina, biber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priprema:

 

1. Šnicle od šarana začiniti po ukusu, a potom ih uvaljati u mešavinu brašna i mlevene paprike. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene, a potom izvaditi i ostaviti na toplom.
2. Crvenu papriku i crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i papriku, a potom dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Dodati pirinač, puter, šafran i začine po ukusu, te sve zajedno kratko propržiti.
5. Pripremljenu smesu preručiti u vatrostalnu posudu i naliti supom od povrća. Peći u  zagrejanoj rerni na 200 ?C dok pirinač ne upije suvišnu tečnost i ne nabubri. Pred kraj pečenja posudu izvaditi iz rerne, utisnuti pržene šnicle od šarana u pirinač i vratiti da se zapeče.

Tagovi: