Salata kaprićoza

by | 3 juna, 2011

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 1 cvekla srednje veličine
  • 1 zelena salata
  • 150 g kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 200 g majoneza
  • sok od jednog limuna
  • mešavina začina
  • so, biber

1. Pileće belo meso obariti u slanoj vodi, a potom ga iseći na kockice.
2. Cveklu oljuštiti i obariti u komadu. Zatim je ocediti, sačekati da se ohladi i izrendati na krupno rende.
3. Zelenu salatu očistiti od korena i spoljnih listova, te iseći na trake, kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
5. U većoj posudi sjediniti piletinu, cveklu, zelenu salatu, kačkavalj i jaja. Preliti mešavinom majoneza i soka od limuna, dodati začine po ukusu i polako promešati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.