Salata od divljači i krušaka

by | 15 januara, 2012

Kruške podjednako dobro idu uz slana jela, kao i uz slatka. Naime, zaista dobro apsorbuju ukuse i dobra su pratnja hladnom mesu.

Sastojci:

za 4 porcije:

– 120 ml soka od jabuke
– 120 ml vode
– 3 velike kruške (iseći na kolutove)
– 80 ml sirćeta
– 400 g špargli
– 200 g dimljene divljači (tanko isečene)
– 20 g pamerzana
– 60 g orasa
– mleveni crni biber

Priprema:

1. Stavite vodu i sok od jabuke u šerpu i sačekajte da prokuva. Dodajte kruške i kuvajte ih na laganoj vatri dok ne omekšaju. Zatim, ih izvadite i stavite na papir da se ocede. Nakon toga vratite ih u šerpu, dodajte sirće i sačekajte da prokuva. Kuvajte ih dok se ne prepolove, zatim ih skinite sa vatre.

2. U drugu šerpu stavite vodu, dodajte špargle i kuvajte ih 2-3 minute, dok ne omekšaju. Zatim ih ocedite.

3. U posudu ubacite špargle, dodajte sirće i možete da dodate neko povrće po želji. Izmešajte sve.

4. Na tanjir stavite tanko isečenu divljač, stavite kruške, parmezan i orase i dodajte biber po želji, zatim poslužite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.