Salata sa kupusom

by | 3 februara, 2011
Salata sa kupusom

  • 1/2 glavice kupusa
  • 150 g suvog vrata
  • 200 g majoneza
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice šećera
  • 1/4 rendanog korena rena
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • so, biber

1. Kupus očistiti od spoljnih listova i korena, a potom ga naribati na rende. Posoliti ga, promešati i ostaviti da malo omekša.
2. Suvi vrat iseći na trake, crveni luk na režnjeve.
3. U blenderu sjediniti beli luk, peršun, ren, senf, majonez, maslinovo ulje, šećer i jabukovo sirće, te izmiksati kako bi se dobila fina kremasta masa.
4. Omekšali kupus preliti pripremljenim kremom, dodati crveni luk i suvi vrat, začiniti po ukusu i polako promešati.
5. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi pre služenja.

Izvor:  Dobra hrana logo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.