Sarmice u vinovom lišću

by | 14 avgusta, 2013

Sarmice u vinovom liscu

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 1 glavica luka
  • 500 g bukovača
  • 80 g pirinča
  • 2 šargarepe
  • 0,5 dl ulja
  • 5 dl juneće supe
  • 25 većih listova vinove loze
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 3 dl ovčijeg kiselog mleka
  • mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Pileće belo meso samleti, šargarepu oljuštiti i izrendati na krupno rende, a bukovače i luk sitno iseckati.
2. Listove vinove loze oprati i preliti ključalom vodom, a zatim poklopiti i ostaviti kratko u vodi kako bi omekšali. Izvaditi listove i iseći zadebljanja.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a potom dodati piletinu i bukovače, te dinstati uz dolivanje supe po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati pirinač, mlevenu papriku i začine, pa uz povremeno mešanje dinstati dok pirinač ne omekša.
5. Na svaki list vinove loze staviti kašiku pripremljenog fila, zaviti sarme i poređati ih u zemljanu tepsiju. Pripremljene sarme zaliti ostatkom supe da ogreznu i staviti u rernu da se zapeku. Zapečene sarme preliti ovčijim kiselim mlekom.

Izvor: Dobra hrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.