Savršena poslastica: Čokoladni sufle

by | 24 jula, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
– 100 g crne čokolade
– 40 g putera
– 4 jajeta
– 1 kašika kakaoa

Priprema:
1. Čokoladu izlomiti na kockice pa uz neprestano mešanje otopiti s puterom na umerenoj temperaturi.
2. Skloniti s ringle pa dodati žumanca i dobro promešati.
3. Belanca umutiti u čvrst šam pa lagano umešati u prethodnu smesu.
4. Posudice za sufle premazati s malo putera te posuti kakaom.
5. Rasporediti pripremljenu smesu u 4 posude za sufle pa peći u rerni zagrejanoj na 180° C, 20 minuta. Sufle je gotov kada fino naraste. Prilikom pečenja ne otvarati vrata pećnice.
6. Poslužiti odmah nakon pečenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.