Savršeni recept za prave američke palačinke – za samo 5 minuta!

Ima raznih recepata za američke palačinke i teško je pogoditi koji je pravi. Mi vam otkrivamo autentičan recept za brze američke palačinke - lako se prave, a brzo smažu

by | 10 februara, 2021

Ova američka poslastica je sve popularnija i kod nas. Pre svega, američke palačinke se razlikuju od naših, domaćih po tome što su upola manje, a deblje. Testo za američke palačinke je gušće i sadrži prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Originalne američke palačinke se obavezno prelivaju javorovim sirupom, ali možete ih preliti medom ili premazati džemom, kremom ili nečim drugim po izboru. Jednostavno i brzo se prave, a neverovatno su mekane i ukusne. Dobićete prave američke palačinke za 5 minuta – prste da poližeš!

Brzi recept za američke palačinke

Sastojci:

Za testo: 3 dl mleka, 250 g brašna, 2 jajeta, 60 g šećera, 1/2 kašičice soli, 1/2 praška za pecivo, prstohvat sode bikarbone, 70 g maslaca

Priprema:

Maslac otopite na umerenoj temperaturi, a potom ga ostavite da se prohladi. Sjedinite mleko, jaja, prohlađen maslac, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so, pa mešajte dok se ne dobije kompaktna masa. Malom kutlačom smesu spuštajte na ugrejan teflonski tiganj i oblikuje palačinke prečnika 10 cm. Prvo ih ispecite s jedne, a potom i s druge strane (dok ne porumene). Uživajte!

A za još slasniji ukus… američke palačinke s prelivom od višanja

Američke palačinke će biti naročito slasne ako ih nafilujete kremom, složite nekoliko palačinaka jednu preko druge i prelijete ih nekim prelivom. Mi vam predlažemo da isprobate američke palačinke s prelivom od višanja.

Za fil: 250 g maskarpone sira, 2 dl slatke pavlake, 3 kašike meda

Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Posebno umutite maskarpone i med, dodajte šlag od slatke pavlake i polako promešajte.

Za preliv: 200 g višanja, 1,5 dl soka od oceđenih višanja, 3 kašike meda, 1 kašičica gustina

U manjoj posudi sjedinite višnje, sok od višanja i med, te kratko prokuvajte. Pospite s malo gustina i nastaviti da kuvate mešajući sve dok se masa ne zgusne.

Pomoću poslastičarskog džaka nanesite krem na palačinke. Po nekoliko filovanih palačinaka naslažite jednu na drugu i preko njih sipajte preliv od višanja.

Pročitajte i: Neodoljiv je! Domaći tiramisu sa piškotama koji uspeva iz prve

lepotaizdravlje.rs Olga Miltsova/ shutterstock.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.