Slojeviti čokoladni desert

by | 1 februara, 2012

Napravite mali predah i opustite se uz ovu poslasticu od čokolade i kikirikija.

Sastojci:

Za 4 srednje čaše

– krem sir istopljen
– pola šolje kikiriki maslaca
– pola šolje šećera
– 6-8 plazma keksa ili piškota izlomljenih na manje komade
– toping od čokolade ili istopljena mlečna čokolada
– pola šolje slatke pavlake i dve kašike šećera
– 1 kašika kakaa ili naseckane čokolade

Priprema:

1. U činiji, mikserom, umutite krem sir, kikiriki maslac i šećer dok se ne sjedine.

2. Zatim u drugu činiju umutite slatku pavlaku i dve kašike šećera.

3. Na dnu svake čaše za poslasticu stavite izlomljenu plazmu ili piškote. Preko toga dodajte sloj sa kikiriki puterom, a zatim toping od čokolade i još jednom ponoviti slojeve.

4. Na kraju nafilujte slatkom pavlakom i pospite kakaom ili naseckani komadićima čokolade.

Napomene:

– Umesto topinga od čokolade možete napraviti puding

– Kikiriki puter možete napraviti od običnog putera i sitno samlevenog kikirikija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.