Složenac sa patlidžanom

by | 10 juna, 2013

Slozenac

Sastojci:

  • 2 srednja plava patlidžana
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 200 g švapskog sira
  • 40 g parmezana
  • 100 g bebi mocarele
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 120 g suvog vrata
  • 50 g šeri paradajza
  • balzamiko sirće
  • mešavina začina, ulje

Priprema:

1. Plavi patlidžan zajedno sa korom iseći na kolutove te posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom kolutove kratko propržiti na vrelom ulju da porumene i ocediti od suvišne mesnoće. Na kraju ih poprskati balzamiko sirćetom.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i semena pa iseći na krupnije kocke. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da omekšaju.
3. Posebno sjediniti švapski sir, parmezan, peršun i začine po ukusu. Od dobijene smese oblikovati kuglice veličine oraha.
4. Složenac oblikovati na sledeći način: kolut patlidžana, list suvog vrata, patlidžan, kocka pečene paprike, istanjena kuglica smese od sira, patlidžan, paprika i patlidžan. Odozgo po sredini probosti čačkalicu pa na nju nabosti kuglicu mocarele i šeri paradajza. Zapeći kratko u zagrejanoj rerni da se mocarela otopi. Na isti način iskoristiti preostali materijal.

Izvor: Dobra hrana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.