Spojite vino i testeninu u ukusno jelo

by | 12 februara, 2020
testenina recept

Da li ste ikada kuvali testeninu u crnom vinu? Ako niste zapitajte se zašto i zašto da ne? Naravno, ukoliko ste ljubitelj crvenog ili crnog vina. I ako niste, ne brinite, vino se neće ni osetiti, samo će dati bolji ukus testenini. Za one koji vole vino, uživanje će biti samo udvostručeno. Nemojte štedeti, neka vino bude kvalitetno, svakako ćete ga iskoristiti nekom drugom prilikom ili popiti uz ovo jelo.

Potrebni sastojci:

1/2 l crnog vina (što tamnije i jače to bolje),
200 g špageta, fusila ili pena,
2 kašike pesto sosa,
2 kašike kisele pavlake,
1 kašikica soli,
malo rendanog parmezana

Priprema:

U dublju šerpu sipajte vina onoliko koliko mislite da treba, može biti čaša vina i ostatak vode, a može biti i samo vino. Posolite, ubacite testeninu i skuvajte je. Dok se testo kuva u činiji izmešajte pesto i kiselu pavlaku.  Servirajte tako što ćete u tanjir staviti mešavinu pesta, preko toga stavite skuvane i oceđenu testeninu i na kraju sve pospite narendanim parmezanom. Servirajte uz dodatak rendanog parmezana, čeri paradaiza, činijicom crnih maslilna i malo bosiljka  čisto da ukrasite jelo.

Možda vam se na izgled ovo jelo  neće svideti zbog kombinacije crvene i ljubičaste boje, ali je ukus fenomenalan. Mogu se jesti i sa sosom od paradaiza. Svakako će biti jako ukusne.

Savet:

Testenina kuvana u vinu je vrlo jednostavno jelo i za njega je potrebno vrlo malo sastojaka, zato gledajte da ti sastojci budu što kvalitetniji. Nemojte da koristite vino koje i inače ne biste pili. Vino koje ste iskoristili za kuvanje špageta, sutradan možete iskoristiti i za kuvanje nekog finog paprikaša ili sličnog jela koje se kuva u vinu, kao što su na primer lovačke šnicle ili junetina u vinu, može to biti i neki gulaš od divljači. Testenina ne moraju biti špagete, možete koristiti i bilo koju drugu po izboru. Mogu to biti i pene, fusili, sve što inače volite da jedete.

Da biste dobili tamnu bordo boju testenine koristite što tamnije vino, a ako koristite pirinčane nudle, boja će biti još intenzivnija zbog bele boje testenine. Pirinčane nudle su, osim toga, bolje i za sve one koji izbegavaju gluten.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.